SYM Symba 101cc Scooter Review De SYM Symba in al zijn glorie. Een geweldige kleine ScooterLast week heb ik een nieuwe, 2010 SYM Symba scooter gekocht. Mijn keuze om een ​​scooter te kopen was meestal economisch... Ik was op zoek naar een manier om deze zomer te besparen. Met de stijging van de gasprijzen, denk ik dat veel consumenten in de komende maanden nog eens een harde kijk op motorfietsen en scooters als alternatieve manier van pendelen. Dus ik ga een paar van de vragen die ik had toen ik eerst begon te kijken naar het kopen van een scooter. De grootste vraag die ik had was,"Kan ik op een scooter pendelen, bespaart me echt geld?"Het antwoord is JA! Ik heb deze week mijn nieuwe scooter gereden wanneer ik ergens in de buurt was (de winkel, het werk, het vriendenhuis, het centrum) en hoefde niets groot te dragen. Op slechts 4 dagen zet ik 200 mijl op mijn nieuwe scooter... en slechts $ 5 in de tank. Het doen van dezelfde pendel in mijn auto zou mij minstens $ 35 of meer in gas hebben gekost... en mijn auto krijgt een uitstekende MPG. Dus ja - al in mijn eerste week heb ik een verschil gezien. Nu gebruik ik mijn scooter niet elke keer als ik het huis verlaat. Er zijn een paar reizen die ik heb genomen die mijn auto nodig had (of het was gewoon te erg). Het gaat om het kiezen van het juiste voertuig voor de reis - en vaker dan niet, is de scooter meer dan genoeg. Maar dit artikel gaat over mijn nieuwe SYM Symba. U kunt mijn artikel lezen over het sparen van geld met een scooter hier. De geschiedenis van de SymbaThe SYM Symba is een oud ontwerp, bijna identiek aan de Honda Cub, die sinds 1958 is geproduceerd. SYM is een Honda-aannemer voor de oude Honda Cub... dus het is niet alleen een kloon van de Klassieke scooter... het is de klassieke scooter. De Honda Cub heeft meer dan 60 miljoen eenheden verkocht (meer dan elk ander voertuig in de geschiedenis). Echter, de laatste versie van de Cub om naar de VS te komen was in de vroege jaren 80 terug en heette het Honda Passport. De Symba sloeg de VS terug in 2009 toen SYM een distributeur in Amerika vond die de stijgende gasprijzen wilde profiteren. De klassieke scooter heeft snel een volgende gevonden en wordt al beschouwd als een van de meest betrouwbare scooters op de Amerikaanse markt. Het bewezen ontwerp, de retro look en de geweldige brandstofeconomie heeft een akkoord in de gedachten en harten van veel stedelijke pendelaars getroffen. Met de scooterrevolutie die al in de meerderheid van de wereld plaatsvindt, is Amerika een beetje achter de tijden als het gaat om het begrijpen van de efficiëntie van de scooter. Om de een of andere reden denken mensen in de staten nog steeds dat een SUV nodig is om naar de lokale supermarkt te rijden om een ​​fles Coke op te halen... Een Originele Honda Cub... meer dan 60 miljoen van deze fiets is geproduceerd sinds de introductie in 1958. Zoals u kunt zien... is er niet veel veranderd en heeft SYM de retro look van deze klassieke fiets gehouden. De SYM Symba: Scooter of Motorfiets? Hoewel technisch een scooter - de Symba heeft veel"un-scooterish"kwaliteiten erover. De meest voorkomende is de transmissie... handleiding. De meeste scooters op de markt hebben een automatische overbrenging, dus de renner hoeft alleen de gasklep te openen en ze gaan weg. De Symba, aan de andere kant, heeft wat bekend is als een"koppelingloze, semi-handmatige"transmissie. Dit betekent dat de ruiter nog steeds handmatig tandwielen moet veranderen, maar zonder een koppeling te gebruiken. Dit kan in eerste instantie een beetje ongemakkelijk zijn, maar nadat je het"gevoel"van de versnellingen hebt gekregen, is het eigenlijk stilweg glad. Gewoon niet downshift terwijl de motor is nog steeds opgedaan of je bent in voor een ruige paar momenten. De Symba heeft ook een doorsnedeframe, zoals de meeste scooters, maar geen voetplatform om je voeten te rusten. In plaats daarvan rijdt u de Symba net als een motorfiets met uw benen naar buiten op voetsteunen. De controles worden ook meer opgericht als een motorfiets. De rechterkant is voor het regelen van de snelheid met de voorrem op de rechter handvat en de achterrem geregeld door het rechter voetpedaal. De linkerzijde regelt de transmissie met de linker voet die de shifter regelt. De linker handgreep (waar de koppeling op een motorfiets zou zijn) is slechts een handvat... geen speciale bedieningselementen. Dit is zeer aantrekkelijk voor de ruiter die zowel motorfietsen als scooters rijdt (of gebruikt om een ​​motorfiets te rijden... of wil gewoon een scooter die meer"motorfiets-is"is) omdat de bedieningselementen vrijwel hetzelfde zijn. Maar de handmatige overbrenging kan een beetje moeilijk zijn om over te brengen als u een normale scooter gebruikt. De SYM heeft ook 17 inch wielen... veel groter dan de typische scooter en de standaard voor de meeste motorfietsen. Dit helpt de Symba bij hogere snelheden te stabiliseren. Ik vind het meer 'motorfiets'-gevoel van de Symba erg aangenaam, goed doordacht, makkelijk te bedienen en een fantastische rit:) Een geweldige video van de SYM Symba KenmerkenDe SYM Symba heeft een 101cc-motor die het zeer 35-40mph versnelt. U kunt het gemakkelijk op 55 op een vlakke weg bereiken, en ik heb zelfs 65 naar beneden getroffen. Heuvels vormen echter een beetje uitdaging voor de motor en de fiets kan me alleen maar op een constante 45mph duwen op een mooie afmeting van de helling... dus pas op. Op normale stads- / buurtstraten waar de snelheidsgrens niet meer dan 40 bedraagt, heeft de Symba geen probleem om het verkeer op te volgen (en zelfs over te gaan). Ik heb de fiets twee keer op de snelweg gehad, en alleen voor korte afstanden, maar het ging door met verkeer (nadat het snel was... wat enkele seconden kan duren). Ik zou het niet aanbevelen om deze scooter te rijden op de snelweg al... alleen als je maar moet en alleen voor korte afstanden. Vasthouden aan de zijwegen. Opslag op de Symba zuigt... zoals er in is. Absoluut nul. Er is een helmslot aan de linkerkant van de fiets, maar het is een chore om een ​​volle helm te krijgen om er op te sluiten. Ik was echter in staat om mijn oude sportfietszadelzakken op de rug te passen, en ze passen perfect. Ik heb een drie-delige Cortex zadeltaset, en ik zou het sterk aanbevelen om één op te halen. Deze set past perfect op de achterbank en past op een regenhoes, regenwiel, extra kleren, een gereedschapskit, eerste hulp, en heeft de hele koffersectie leeg en klaar voor boodschappen of andere lading. En maak je geen zorgen, je wil niet een tweede persoon op deze scooter dragen. Het maximale gewicht voor de passagiersstoel bedraagt ​​slechts 22lbs (volgens de handleiding) en de hele scooter heeft een max. Draaggewicht van 199lbs. Ik weet niet zeker of ik deze cijfers vertrouw, omdat ze echt laag lijken... maar nogmaals, ik zie niet echt een reden om 2 personen op een kleine scooter te dragen... Het instrumentpaneel is erg stijlvol met goed doordachte kleuren. Er is een draaischakelaar, snelheidsmeter, kilometerteller, neutraal licht, hooglichtindicator en een brandstofmeter. De brandstofgage is een serie van 5 lichten die ik nog steeds probeer uitzoeken. Zodoende heeft de Symba een tank van 1,08 liter... maar ik kan nog steeds nog niet zo'n 2/3 van een gallon plaatsen, zelfs als het laatste lampje op de benzine gaat knipperen... dus dat is een beetje verwarrend. De koplamp is veel helder voor gedeeltelijk verlichte straten, maar biedt niet een zeer lange straal voor wanneer u op een onbelichte weg in het land bent. De"high beam"voelt meer alsof het een"low beam"instelling moet zijn en de low beam is ongeveer zo bruikbaar als een kaars. De Symba is erg knap en een bocht om op kronkelende wegen te rijden. De voor- en achtertrommelremmen kunnen een paar ruiters pauzeren, maar tot nu toe lijken ze perfect geschikt voor de Symba. Het achterrempedaal heeft een beetje meer reizen erin dan ik graag vind, maar niet zo erg. Ik heb de fiets een paar keer in de regen uitgehaald (eens voor meer dan 30 mijl) en heb geen problemen gehad met het hanteren of remmen. Mijn SYM Symba net nadat ik het op mijn eerste reis aan het werk kocht. Let op de zadeltassen (met regenhoesjes). Absoluut de perfecte commuter. ConclusieAs een ex-motorrijder, ik hou van het gevoel van de Symba. De scooter rijdt meer als een motorfiets, met behoud van het zorgeloos en plezierig gevoel van een scooter. SYM deed een uitstekend werk aan het legendarische ontwerp van de Honda Cub, en dit is waarschijnlijk een scooter die je in 40 jaar kan doorgeven aan je kleinkinderen. De Symba is een fiets die de test van de tijd echt heeft tegengekomen. Oude fietsers en nieuwkomers voor tweewielvervoer vinden een betrouwbare, efficiënte en leuke machine in de SYM Symba. Slap op sommige zadeltassen en deze fiets is ongeveer zo goed als een stad, een korte afstandsbus kan krijgen. Als u in het Portland, Oregon-gebied woont, zou ik het sterk aanbevelen om de SYM Symba te bekijken in Vespa Portland op NW 23rd en Vaughn. Ze hebben een geweldig personeel dat me enorm in mijn scooter-aankoopproces hielp en waren erg relaxed. De aankoop van de Symba was waarschijnlijk een van de beste koopervaringen die ik ooit heb gehad! Webetop Mens Mesh Motor Protective Jacket Met Armor Full Body Spine Borschouder Arm Protector Toestel voor Motor Motorkars Racing MTB Zwart L

Rubber automatten